Sidor

lördag 19 november 2011

Pannacotta med hallonspegel

Igår kväll åt vi som jag tidigare skrev pannacotta med hallonspegel. Bus enkel efterrätt, det enda man behöver tänka på är att göra den i tid då den vills tå i kylen några timmar innan den ska ätas.
Pannacotta
4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång
1,5 gelatinblad

Börja med att lägga gelatingbladen i kallt vatten så de blir mjuka. Värm socker grädde... tillsätt vaniljstången som du gjort en skåra i och skrapat bort fröna i kastrullen. (låt stången sedan torka och lägg den i en liten burk med strösocker... efter ca en vecka har du socker som smakar och doftar vanilj... super gott på filen tex) Låt det små puttra i ca 10 min under omrörning. Tillsätt gelatinbalden. Häll upp i portionsglas. Låt svalna och sedan in i kylen.

Hallonspegel 100 gr frysta hallon
1 dl strösocker

Smält socker försiktigt på plattan, tillsätt hallonen. Det blir lite kristaliserat när de frysta hallonen komme i men det löser sig. Låt det puttra en stund.

Sila genom en sil så kärnorna försvinner... häll upp i glasen ovanför panancottan och låt det svalna och stå i kylen tills servering. Om man vill kanman dekorera med hallon. Har man nobless hemma kan man lägga en halv som en måne i glasen enkelt men snyggt. Nu hade jag inte det hemma så det blev inget.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar