Sidor

lördag 19 mars 2011

Underbar lördagslunch för kalas

Idag har vi haft kalas för dottern som fyllde fem i torsdags.

Vi bjöd på parmaskinka inlindadlaxfilée med rostad potatis och getostsås.

Parmaskinka inlindadlax 
laxfiléer
parmaskinka
salt
citronpeppar
timjan

Krydda laxfiléerna, linda in dem i skinka. 10 min i ugnen ca 175 grader.
  Tips!. Hade köpt ett stort paket med skinka... de skivorna som blev över gjorde jag som rosor som följde med in i ugnen. Det blev dekorativt på talldriken :-)
Rostad potatis
Små små potatisar
2 st morötter
salt
timjan
olivolja

Tvätta potatisen, skala morötterna och dela i mindre bitar så de blir lika stora som potatisarna (om det finns stora potatis dela dem). Salt och timjan på... In i ugnen i 35 min i 225 grader.

Getostsås
För 4 port (jag gör alltid dubbelsats)
1 charlottenlök, fin tärnad
smör
salt
2 dl vatten
2 msk fiskfond
2 dl vatten
2 dl creme fraiché
2 msk gräslök
1 ask kryddkrasse
50 gr getost

Fräs löken i smöret utan att det tar färg. Tillsätt vatten och fond, reducera till hälften. Tillsätt salt, creme fraiché, getost. Sist i med det gröna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar