Gårdagens middag var "Kalkon med citronpasta med grönsaksröra"
400 gr kalkonfilé
Italiensk kycklingkrydda (hittat en kryddblandning i en kryddbod i Linköping)
vatten
soja
Krydda kalkonfilén, stek den fin i en grillpanna. När den har fått fin färg flytta över till en ugnsform, lite vatten med soja på sidan och in i ugnen 175 gr ca 20 min. Låt den vila en liten stund. Skiva den i lagom tjocka skivor.
Grönsaksröra
1 morot
1 bit rotseller
1 bit palsternacka
1 bit kålrot
1 gullök
1 bit squash
salt
peppar
1 msk balsamvinäger
2 msk honung
1 msk soja
|
Tärna grönsakerna och fräs det tills det blir mjuk i en stekpanna. Tillsätt salt, peppar, vinäger, soja och honung.
Citronpasta 4 portioner bandspaghetti salt vatten 2 dl creme fraché ½ citron, riv skalet och pressa saften
Koka pastan enl förpackningen. Glöm inte saltet i vattnen. Värm creme frachén i en liten kastrull, tillsätt citronen. Normalt blandar jag ner såsen direkt i den nykokata pastan. MEN efter som jag för tillfället har lite kräsna barn valde jag att servera det brevid istället igår.
Och en liten sallad till detta med tomat, gurka, rödlök, salt, peppar, olivolja och vinäger. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar