Sidor

måndag 19 september 2011

Dessert från helgen

Jag har nämt det tidigare i helgen som har varit hade vi besök av goda vänner där en i familjen inte tål mjölk så jag fixade lite dessert utan mjölk. egentligen är det inget svårt det är mer en vana att man alltid har grädde eller glass mm...

Vad blev det? Jo varm anans under marängtäcke serverat med hallonsås.

1 burk ananasringar
1 äggvita
6 msk socker
1 krm citronesaft
rivet skall av en 1/4 citrone

1 pkt frys hallon
1-2 msk socker

Låt ananasringarna rinna av. Läg dem på ett smord ugnsform. Vispa äggvitan och sockret samt citronesaften till en maräng smet. Blanda i citrone skalen. Klicka ut över ananasringarna. Grädda i ugnen tills det får färg (ca 6 min i 225 grader). Undertiden mixa hallon och socker till en sås. Vill man lyxa till det kan man sila bort hallonkärnorna men det gjorde inte jag. Och tycker man det blev för tjockt kan man späda ut det med lite vatten. Servera som på bilden. Och för den som undrar så fick inte den som inte skulle ha mjöklprodukter den lilla extra rånet (den innehöll mjölkpulver :-)  ) .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar