Sidor

tisdag 21 juni 2011

Tårta nr 4:a: STAR WARS igen :-)

I söndags var det dags för Erics Barnkalas. Varför byta ett koncept som fungerade: STAR WARS tårta :-)


Det blev lite ändring av våra planer kan man säga då vädret inte tillätt att ha kalaset utomhus som vi hade tänkt utan fick flytta in den och göra om lite av aktiviteterna. Vi fick börja med att möblera om och öppna upp ytor så barnen kunde leka och springa. Vi dukade upp långbord i köket med små bord och stolar. Bord hade vi (tack IKEA) men när det gällde stolar så hade vi inte så många men som tur är bor vi på en gata med många goa grannar så det var inte svårt att låna ihop så det blev 15 stolar.


Kalaset började med att jag var busschaufför och delade ut biljetter till en resa med buss. Nedan ser ni hur jag tar på mig säkerhetsbältet. Jag var en god chaufför och kollade så ALLA hade spänt fast sig ordentligt innan vi började vår resa mot kalaset. Efter en guppig väg med många svängar och panikbromsning för älgar så kom vi fram och fick inta korv med bröd.  Efter att magarna var full med korv var det dags för lite mer lekar.



Första leken ut var pennan i ett snöre som skulle ner i ett glas (man får anpassa leken efter de som skall leka). Vissa var väldigt påhittiga. När jag förklarade reglerna sade jag inget om att man inte fick ta pennan med handen, vissa var duktiga att de bara höll pennan och stoppade ner det i glaset och så var det klart. Jag älskar att se när barn löser sina problem med egna lösningar. Det är det viktiga i livet att lära sig. Se möjligheterna i allt istället för hinder.


Lite ballong krig.


Fika time!! En dålig idé var visselpiporna. Om du ska ha kalas och läser detta hoppa över det. Eller passa på att dela ut öronproppar också J 15 barn med 15 pipor!!!




Vad är kalas utan fiskdamm.

Här ser ni de som jobbade bakom kulisserna.


Lite samtal mellan barnen och lek.



Paket öppning. Eric fick ett paket där innehållet höll på att rymma! ?


Här ser man stora syster inspektera vad lillebror har fått.

Som avslutning: min lilla läxa från detta kalas. Fiskdam bra idé, liten present till alla barnen bra idé… visselpipor dålig idé.

1 kommentar:

  1. Jag är imponerad av din påhittighet med kalaset! Alla barn hade säkert jätteroligt!

    SvaraRadera