måndag 4 februari 2013

Pulled Pork med Tyglinas Potatisgratäng

I söndags morse åkte en karrébit in i ugnen redan klockan 8 med kryddor på och lite vatten i botten av formen.. på med folje.. ställ ugnen på 160 grader och glömbort maten... vid 15 började skala potatis mm till gratängen... tog ut köttet från ugnen men öppnade den inte och lindade in det i tidningspapper samt en filt och lätt den stå på köksbordet tills servering... under tiden var gratängen i ugnen på 225 grader och gottade till sig...  sedan var det dags för servering... "tiffta" av köttet .. servera med gelé och inlagd gurka och massor med stekt lök som toppats med socker (just nu har jag dille på rårörsocker)... mmmmmmmmmmmm

2 kommentarer:

  1. Hur mycket tidning? Vad för filt? :) Tänkte på ett av mormors gamla recept när jag läste det där, man skulle svepa in grytan i "flera tidningar, minst 7" men det stod inte hur tjock en tidning var, som en liten metro eller typ DNs söndagsbilaga (av det gamla stora formatet). Oavsett så blir det nog smaskens!

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Jag tog två VT tidningar och en fleecepläd med NallePuh på om det hjälper dig i mätningen :)

      Radera