Sidor

måndag 4 juni 2012

Rabarberkräm mmmmmmmmmmmm

Fick en påse med färska rabarber från svärmor häromdagen... Fick en längtan till barndomen och mammas goda rabarberkräm...
Så vips så åkte kastrullen fram och hokuspokus så var krämen klar...

500 gr rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

Koka upp vatten och socker. Tillsätt raberbern, koka upp tills de mjuknat. Blanda potatismjölet med lite vatten och häll ner det i en stråle och rör om. Låt det koka upp och ta bort det från plattan. Häll över i en skål och tillsätt lite socker på ytan så det inte blir en tjock hinna. Servera ljummen med lite ovispad grädde eller mjölk. Själv föredrar jag grädde då jag tycker om den lena smaken till det friska i rabarbern.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar