Sidor

tisdag 27 mars 2012

Lever med ljummen potatissallad

Nu är det ett tag sedan denna maträtt lagades men har inte hunnit att visa den. Om man tycker om lever så är detta kanon gott. Men lever tillhör den där kategorin mat som man antingen älskar eller hatar...
Ungnötslever som man skivar i 1 cm tjocka skivor. Pannerar dem i vetemjöl och steker i smör tills ytan blir knapprig. Men tänk på att inte ha för hög värme, då kan ytan bli bränd utan att det är tillagat in.. Man vill ju  inte ha rosa lever :-)
 Potatissalladen: Koka potatis, låt det svalna en liten stund. Skiva rödlöken tunt på en mandolin. Krydda salladen med paprikapulver, salt och svartpeppar. Ringla en god olja (här vill jag ha olivolja) och pressa en halv citron och på med massor med hackad persilja... Klart! OBS! Tänk på att denna sallad inte är god när den är iskall (iaf så är ingen sallad god direkt från kylen). Denna är godast när den är ljummen ananrs ta ut den från kylen ca 20-30 min innan den ska ätas...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar