Sidor

söndag 1 maj 2011

Kirskålschips och annansdessert

Lagom till valborg var jag och hälsade på hos en väninna (arbetskamrat) och passade på att plocka lite kirskål. Fick tips från hennes son att göra chips. Sagt och gjort. Hemma var det bara att rensa kålen (det var bara bladen man skulle använda), skölja och låta det torka ordentligt innan oljan åkte fram och det friterades.




Sedan fick det rinna av lite på papper. Sedan var det bara att salta lagom mycket och ha det som tillbehör till grillat. Mycket gott.
Till dessert fick det bli ett annat tips från en arbetskamrat. Varm annans med vaniljglass.
Smör och cocus...
... mörkrom...
... vaniljglass och chokladsås... mums...



1 kommentar:

  1. Jag har en väninna som brottas varje sommar med kirskål, segt, envist ogräs. Skall tipsa henne att äta upp dem i stället för att förbanna sig över eländet. Jag tycker att ananasdesserten ser mycket god ut! Skall prova det på söndag när mina väninnor kommer och hälsar på! Annen

    SvaraRadera