Började med pizzadegen. 1,5 dl vatten, ½ paket jäst, 1 msk olja, salt och 4 dl vetemjöl. Fick jäsa 30 min under tiden fixade jag tomatsåsen. 1 burk krossad tomat, 1 gullök, vitlök, salt peppar och ½ msk balsamico vinäger, ½ tsk socker.
Låt såsen puttra ca 20 min. Sedan valfri topping till pizzan. Vi valde påläggsskinka, krossad annanas, färsk tomat, röd paprika. Vi vuxna tog mozzarella ost på våran medan barnen tog vanlig riven ost. Till detta hade vi en enkel pizzasallad. 1/4 vitkål fin strimlad, vitvinsvinäger, socker, salt, vatten, olja, svartpeppar. Låt dra (blir egentligen mycket godare om den får stå ett dygn men det är inte alltid lätt att planera).
Vi var så hungriga att det blev ingen bild förrän alla var mätta och det bara fanns en liten liten bit kvar :-)
Och sedan hade vi vår goda dessert...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar