Jag hade lovat att återkomma till vår förrätt från nyårsafton.
200 gr kavring
75 gr smör
skalet från en citron
Smält smöret. Kör kavringen i matberedare till smulor. Riv skalet från en citron ner i smulorna, tillsätt det smälta smöret. Tryck ut brödsmulsdegen i en form med löstagbara kanter. Glöm inte att lägga in bakplåtspapper innan (det blir mycket lättare att få fina skivor av tårtan, jag vet, har testat utan) Ställ i kylen i nån timme.
150 gr kallrökt lax
150 gr skalade räkor
4 gelatinblad
1 burk kesella
3 dl gräddfil
60 gr röd stenbitsrom
1 dl fin strimlad purjolök
½ dl dill
skalet från en citron, rivet
Lägg gelatin bladen i kallt vatten. Tärna laxen och hacka räkorna, blanda med kesella, gräddfil, dill, citronskal och stenbitsromen.
Smält gelatinbalden och tillsätt det i smeten. Häll det över pajskalen... in i kylen över natten. Dagen efter skiva upp i snygga skivor (och det kan ni göra eftersom ni inte glömde bakplåtspappret i formen ;- ) ) Placera lite olika sallader på ett fat, lägg skivan över garnera med några laxrosor, räkor, stenbitsrom. dillkvist, gurka tomat mm....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar