Börja med att dela kycklingfiléerna i två eller fyra bitar. Lägg filéerna i en smord ugnsform.Salta och peppra. Tärna bacon och fräs. Lägg dem över kycklingen.
Tag en kastrull ner med 2 dl cremé fraiche, 1 dl turkiskyoghurt och 1 dl grädde. Tillsätt två vitlöksklyftor (pressade) (obs, jag måste ha haft gigantiska och väldigt smakrika klyftor så nästa gång smakar jag av innan jag lägger i nr 2... men innan har jag alltid haft i två), 2 msk soja och 1 msk fransksenap.
Koka upp och rör runt.
Häll det över kycklingen. Om man vill kan man ha på rivet ost men enl mig inte nödvändigt.
In i ugnen 175 gr 30-45 min
Under tiden koka ris till familjen och försök att få familjen att duka :-) I vårt fall lite extra så det kunde bli lite festaktigt...
Jag passe på att gratinera några tomater med persilja, salt och peppar i ugnen. Stekte lite grönabönor i stekpannan.
Kycklingen som är klar....
Efter middagen var det dax för fredagsmys....
Tackvare godsakerna ovan så blev jag inte frestad av nedanstående skål :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar