Sidor

söndag 11 december 2011

Julgodis gånger 4:a

I helgen har vi hunnit med lite julgodis.
Först ut var det Chokladflakes


200 gr choklad
3 dl cornflakes
2 dl russin

Hacka chokladen i små bitar och smält det i mikro eller vattenbad. Blanda den smälta chokladen med cornflakes och russin. Rör runt ordentligt. Klicka ut det i små muffins formar. Låt det stelna. Mums!
Receptet är från
Köpte denna bok förra året från jultidningarna som barnen brukar sälja. Passar på varje år att bunkra upp roliga böcker från alla barn som kommer och säljer från jultidningarna.

Men där slutade inte vårt julgodis ...
Trillingnöt

Receptet till denna kommer från Johanna Westmans bok JULGODIS.
1½ dl hasselnötter (rosta och skala)
200 gr ljuschoklad
lite vit- eller mörkchoklad

Hacka chokladen och smält det i vattenbad eller mikro. Blanda det med hasellnötterna . Klicka ut det tre och tre på ett bakplåtspapper. Låt stelna och sedan garnera med vit -eller mörkcholkad.

Sedan slängde vi även ihop Ischoklad och brända mandlar. Återkommer senare till dessa två. Men njut av bilden så länge...
Ni ser inte fel... mina brända mandlar är BLÅ. Varför? Hade inte någon rödkaramellfärg kvar hemma.







1 kommentar:

  1. Jag intygar att brända mandlarna var JÄTTEGOA trots att de var blå.

    SvaraRadera