Sidor

lördag 20 augusti 2011

Knäckig Plommonpaj

Idag ska vi ha fest på gatan. Alla tar med sig det de ska äta. Vi är några som har gått ihop och fixar en buffé. Som en lite extra grej har jag bakat en paj. Receptet är hämtad från Nadjas kök






Knäckig Plommonpaj
Paj: 500 g plommon, 2 äggvitor, 1 nypa salt, 2 dl riven kokos, 1 dl socker, 1/2 dl vetemjöl, 100 g smält smör (mjölkfritt margarin går också bra)
Knäcktäcke: 1 1/2 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 dl ljus sirap, 75 g smör (mjölkfritt margarin går också bra)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum med en nypa salt, ställ sedan åt sidan. Rör ihop kokosflingorna, sockret, mjölet och det smälta smöret. Rör nu i äggvitorna. Bred ut smeten i botten på ugnssäker pajform. Förgrädda pajen i 10 minuter.










Kärna ur plommonen under tiden och dela dem i klyftor. Rör ihop ingredienserna till knäcktäcket. Ta ut pajformen ur ugnen och lägg på plommonen, gärna i ett vackert mönster.









Smula över knäcksmeten.










 Grädda pajen klart i ytterligare 20 minuter.








Servera pajen med en god vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Låter himla gott! Skall baka det till helgen med mina sista plommon. Ingen mjöl, dock socker.. Just nu har jag gjort ungsbakade äpplen med mandel-nöt kross. Inget socker men lite honung i. Också gott..

    SvaraRadera