Till kvällen hade jag besök av en väninna... vi delade på lite rester från helgens förrött Videgrenssoppa samt en nygräddad skink&ost paj.. vi rundade av middagen med lite glass, chokladsås och maränger samt nogahtpinne..
Paj degen är det vanliga 3 dl vetemjöj, 125 gr smör och 3 msk kalltvatten... Låt vila 30 min... tryck ut i en pajform grädda ca 10 min i 225 grader... Undertiden fixa fyllning... Denna gång blev det purjolök, tärnad skinka samt massor med västerbottenost... (jag vill gärna ha broccoli i min paj oxå men denna gång gapade fryset tomt efter broccoli och den färska jag hade i kylen hade börjat att gulna mm så det fick bli utan... ) Sedan 3 ägg och ca 2 dl mjölk el grädde, salt peppar lite lite kajenpeppar samt lite timjan... grädda ca 30 min ... klart... servera med sallad...
Åt hos en väninna Icas paj med västerbottenost, fantastiskt god! Alltså från disken, ej fryst. Undrar om jag kan göra själv bättre, knappast.. Men säkert var den dyr...
SvaraRadera