400 gr nöttfärs
1 riven gullök
2 msk fransksenap
½ dl ströbröd
1 dl mjölk (el grädde el vatten)
salt'peppar
smör till stekning
2-3 rödlök
smör
2 msk rödvinsvinäger
2 tsk honung
potatismos och kapris
Börja med att koka potatisen till moset. Sedan ströbröd som i fem minuter får svälla med vätskan och sedan blanda i resten av ingredienserna. Under tiden ströbrödet sväller skiva rödlöken tunnt, fräs i smör. i med vinäger och låt det små puttra på mycket svag värme. Foma till 8 biffar och stek i smör. Fixa poatatismos efter eget tycke och smak. Precis innan servering tillsätt honungen till löken och rör runt så det blandas... Servera direkt. Och vi är tre i familjen som har en STOR kärlek till delikatesskapris så vi njuter det till allt som det kan tänkas passa...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar