Till gratängen hade vi ris och sallad... Hur var gratängen enl mig då? Jo, god fast nästagång jag gör den så ändrar jag nog lite i receptet...
Sås
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl cremé fraiché
1 vitlökslyfta
Gratängen
1 påse cheezeball
500 gr fläskfilé
200 gr champinjoner
100 gr gratängost
Börja med såsen. Här kommer jag att ta det lite lugnt med vitlöken... hade i en klyfta som receptet sade men jag tyckte det blev förmycket (och jag älskar vitlök !!!) Skär filén i centimeter tjocka skivor, stek det i smör, salt o peppar. Stek champinjonerna i smör (jag hade missat denna ingrediens så jag hade gullök istället). Varva kött, cheezeball och champinjoner i en ugnsform. Sist på med såsen och den rivna osten...In i ugnen i 30-40 min. Koka ris undertiden och fixa en god sallad. Jag kommer nog servera pressad potatis nästa gång. OCH!!! lägg på folié efter halva tiden i ugnen så det inte blir bränt på ytan...
Eftersom det inte var så stor åtgång av maten så blev det lyckligt nog matlåda till mig till måndagen :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar