Igår kväll åt vi som jag tidigare skrev pannacotta med hallonspegel. Bus enkel efterrätt, det enda man behöver tänka på är att göra den i tid då den vills tå i kylen några timmar innan den ska ätas.
Pannacotta
4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång
1,5 gelatinblad
Börja med att lägga gelatingbladen i kallt vatten så de blir mjuka. Värm socker grädde... tillsätt vaniljstången som du gjort en skåra i och skrapat bort fröna i kastrullen. (låt stången sedan torka och lägg den i en liten burk med strösocker... efter ca en vecka har du socker som smakar och doftar vanilj... super gott på filen tex) Låt det små puttra i ca 10 min under omrörning. Tillsätt gelatinbalden. Häll upp i portionsglas. Låt svalna och sedan in i kylen.
Hallonspegel 100 gr frysta hallon
1 dl strösocker
Smält socker försiktigt på plattan, tillsätt hallonen. Det blir lite kristaliserat när de frysta hallonen komme i men det löser sig. Låt det puttra en stund.
Sila genom en sil så kärnorna försvinner... häll upp i glasen ovanför panancottan och låt det svalna och stå i kylen tills servering. Om man vill kanman dekorera med hallon. Har man nobless hemma kan man lägga en halv som en måne i glasen enkelt men snyggt. Nu hade jag inte det hemma så det blev inget.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar